Katsaus kuluvaan ja kohti vuotta 2023

Kuluvan vuoden 2022 viimeiset päivät ovat käsillä, ja halusin muutamalla sanalla kertoa menneestä ja ajatuksistani tulevaisuuden osalta.

Aluksi haluan kiittää kaikkia asiakkaitamme, toimittajiamme ja muita sidosryhmiä sekä erityisesti henkilökuntaamme kuluneesta vuodesta. Kulunut vuosi on ollut Reiferin historiassa muutosten vuosi, ja itse pääsin kyytiin liikkuvaan junaan kesäkuun alussa. Edelliset omistajat Ville ja Lassi Otranen olivat kuitenkin luoneet erinomaiset puitteet ja organisaation tarttuessani uusiin haasteisiin. Haluan vielä kerran sanoa heille suuret kiitokset kuluneista kuukausista ja menestystä uuden äärelle.

Loppukesästä rekrytoimme paljon uusia metallialan ammattilaisia erilaisia kanavia ja palveluja käyttäen. Viimeistään silloin kirkastui myös itselleni, miten paljon Suomesta puuttuu tälläkin hetkellä paljon osaavia käsiä metallitöiden parista. Ennakkoluulottomasti ja uusia mahdollisuuksia etsien nämäkin haasteet onnistuttiin kuitenkin ratkaisemaan.

Loppuvuosi on ollut koko henkilöstöllä työn täyteistä aikaa. Ilmassa leijuvat harmaat tai jopa tummat pilvet eivät ole onneksemme vielä merkittävästi varjostaneet Kangasniemeä, mutta toki seuraamme asiakkaidemme markkinatilanteen muutoksia herkeämättä. Liikevaihdollisesti kulunut vuosi tulee olemaan Reiferin historia suurin. Siitä suuri kiitos kuuluu osaavalla ja motivoituneelle henkilökunnalle.

Vuoteen 2023 lähdemme luottavaisin mielin, mutta samalla nöyrinä asiakkaidemme tarpeita kuunnelleen. Teimme asiakaskyselyn loppuvuodesta, ja vastauksissa korostui juuri henkilökohtaisen kanssakäymisen merkitys asiakassuhteiden jatkuvuuden ylläpitämiseksi. Korona-aikaan yleistynyt etätapaamisten ”kulttuuri” on jäänyt monissa organisaatioissa uudeksi normaaliksi, ja paikan päällä tapahtuvat kohtaamiset ovat unohtuneet. Uuden vuoden lupauksemme on jalkautua enemmän asiakkaidemme pariin kaikissa työtehtävissä. Haluamme oppia lisää ja nähdä myös omin silmin asiakkaidemme liiketoimintaa. Saman aikaisesti tulemme myös lisäämään henkilöstöä erityisesti asiakasrajapinnassa.

Toivotan kaikille Hyvää ja menestyksellistä uutta vuotta 2023

 

Santtu Keto

Toimitusjohtaja